Лабораторні дослідження
Лабораторні дослідження кормів і комбікормів

Лабораторні дослідження кормів і комбікормів

Повноцінна годівля доброякісними кормами - найважливіша умова нормальної життєдіяльності організму, підтримання високої продуктивності та стійкого здоров'я тварини.

Недоброякісні корми різко знижують продуктивність тварин, тому годівля тварин має бути повноцінною і раціональною.
Корми та комбікорми

Ми аналізуємо

Integration icon

Макуха ріпакова

Integration icon

Шрот соняшнику

Integration icon

Комбікорми на основі зернових

Під повноцінною годівлею розуміють таку годівлю, коли раціони повністю задовольняють потребам тварини не тільки в енергії, а й у необхідній кількості та належному співвідношенні різних компонентів корму - повноцінного протеїну, вуглеводів, жирів, мінеральних речовин, мікроелементів і вітамінів.

Незалежний центр лабораторних досліджень "Еталон" надає широкий комплекс досліджень кормів, комбікормів та кормової сировини.

Серед досліджуваних кормів можна виділити такі групи:

1. Для продуктивних тварин:
– корми для сільськогосподарських тварин рослинного походження (сіно, силос, солома, сінаж);
– різноманітні кормові культури, що вирощуються в промислових масштабах (боби кормові, люпин, вика посівна, кукурудза);
– макухи і шроти (соняшникові, соєві, ріпакові та інші);
– різні відходи промислового виробництва - мезга, барда, жом, меляса;
– готові корми та комбікорми, премікси;
– кормові добавки з продуктів тваринного походження; кісткове, рибне борошно;
– борошно вапнякове, фосфати кормові;

2. Корми для непродуктивних тварин.
Показники

Серед досліджуваних показників можна виділити такі групи

Показники якості:

- Зовнішній вигляд, колір, запах;
- Сторонні домішки, металодомішки;
- Масова частка вологи, масова частка сухої речовини;
- Вміст у сухій речовині: сирого протеїну, сирої клітковини, сирої золи, сирого жиру. А також такі комплексні показники як обмінна енергія корму, кормові одиниці для ВРХ, свиней;
- Активність уреази;
- Вміст молочної, олійної, оцтової кислот;
- Кислотне число жиру;
- Масова частка сахарози;
- Масова частка карбаміду;
- Каротин;
- Амінокислоти;
- Вітаміни;
- Макро- і мікроелементи (фосфор, кальцій, магній, натрій, калій, залізо, селен, марганець);
- Зараженість шкідниками.

Показники безпеки:

- Мікробіологічні показники;
- Нітрати, нітрити;
- Вміст токсичних елементів і металів (свинцю, кадмію, миш'яку, ртуті, цинку, міді);
- Мікотоксинів (афлотоксину В1, зеараленону, Т2-токсину, дезоксиніваленолу, патуліну);
- Пестицидів (ліндану, ДДТ, актеліку, базудину, ДДВФ, карбофосу, хлорофосу, ТМТД і багатьох інших). Перелік пестицидів, на наявність яких контролюють зерно, залежить від використання їх на конкретній території.
- Радіонуклідів (цезій-137, стронцій-90).
Переваги

Чому обирають нас?

Integration icon

У 2020 році компанію визнано найкращою у своїй сфері

КВЕД Технічний контроль та аналіз
Integration icon

Понад 1500 задоволених клієнтів по всьому світу

Надаємо послуги в більш ніж 100 країнах
Integration icon

80% співробітників працюють у цій сфері понад 7 років

Залучено найкращих фахівців країни
Наші контакти

Звʼяжіться з нами

Наша команда буде рада вам допомогти.